Razvan Orasanu
Blog Personal Răzvan Orăşanu. © 2018 Răzvan Orăşanu. Designed By Triveo Media

“Bejboinicul” Victor Ponta se întoarce din surghiun

Surghiunul, în vremea veche, era o afacere serioasă. Cel surghiunit avea mari șanse de a nu se mai întoarce, surghiunul implica un soi de deportare forțată, adeseori sub amenințarea armelor. Proscrisul exilat putea cădea oricând sub iataganul vreunui strajer și nu se putea salva decât cu mare jelanie și chelutială măsurată în galbeni. Depindea de mila sultanului sau de cine din cartierul Fanar colecta o sumă mai mare pentru a se înscăuna domnitor al Țării Românești. Distrusă de durere, soția aștepta surghiunitul cu lacrimi cernite, cu broboada pe ochi, uitându-se din când în când pe oblocul prin care scruta zarea….
În vremea lui Victor Ponta Voievod, surghiunul a devenit o operațiune de marketing, un fel de pauză publicitară auto-impusă, luată la sfatul unor consultanți de imagine gen Bogdan Teodorescu. Au auzit ei că după un eșec răsunător ar fi preferabil să poată lăsa măcar o săptămână să treacă furia populară. Zis și făcut. Proscrisul exilat nu a fost suit pe cal și trimis la Istambul sub strajnică pază, ci împachetat într-un avion (rămâne de văzut dacă unul privat sau nu) și trimis în… Emiratele Arabe Unite. Nu vorbim de dragomani și iatagane, vorbim de emiri, raliuri și cluburi unde nota de plată raportată de un angajat român este un 2.000 de euro sec. Carevasăzică, socialismul de caviar încă trăiește, mândria de a fi român se manifestă cel mai bine din Dubai/Abu Dhabi, iar reprezentantul celor multi nevoiași – ce altceva ar putea fi un președinte PSD – nu este altceva decât un băiețaș de Dorobanți, abonat la fițe și țâfnos până la capăt. Cât despre soția surghiunitului, nu are lacrimi cernite, nu e distrusă de durere – ci este la Vienna și pune poze pe Facebook. Între timp, în țară, bugetul națiunii întârzie; un elicopter militar se prăbușește; un cutremur în București produce zero reacții; iar dulăii PSD se sfâșie între ei (Șova îi cere demisia lui Dragnea, Dragnea vrea congres mai rapid, etc.)
La întoarcerea din Surghiun, înainte de demisie, Victor Ponta Voievod ar mai avea unele lucruri de făcut:
1. Scuze pentru Românii din diaspora
Nici după înfrângerea usturătoare cu peste un milion de voturi niciun lider de marca PSD (cu excepția lui Adrian Dobre, șeful Institutului Social Democrat) nu a ieșit să ceară scuze românilor care au stat 10 ore să voteze și totuși nu au putut. Nici celor care au primit gaze lacrimogene în nas de la Poliția Italiană, văduvei lui Ion Rațiu de la Londra care a stat ore în șir la coadă, împărțind ceai oamenilor de la Ambasadă, șefei Reprezentanței Comisiei Europene în România, Angela Filote, care a vota cu greu la Bruxelles după 7-8 ore de așteptare și atâtor altor oameni care și-au povestit întâmplările pe facebook.
În loc de scuze simple, care ar mai fi temperat din țâfnoșenia agresivă care este emblema partidului și care a solicitat din partea poporului o reacție de tip “lopată în dinți” la adresa celor care o au, am avut tot felul de “pufoși” (preiau și intorc cu boomerang limbajul colorat al fostului purtător de vorbe al premierului, Mirel Palada). Pufosul nr. 1 a fost T. Meleșcanu – cel care vorbea de Art Nouveau-ul de la Nancy și de cei 300 de kilometri ușor de făcut pentru cei care stau la coadă în Paris, un soi de declarație de scufundare în hârdăul cu penibilități. O altă declarație similara a fost făcuta în chiar ziua votului de Gabi Firea, care ne povestea de „o secție de vot din jurul Londrei”. Secția „din jurul Londrei” s-a demonstrat a fi una de la Liverpool, adica de la aproape 300 de kilometri distanță – similară cu distanța Paris-Nancy. E ca și cum am spune că județul Constanța este „în jurul Bucureștiului” la fel cum am putea spune acest lucru despre Ilfovul primarului Pandele.
Vezi aici : https://www.youtube.com/watch?v=cuWtq5K5Kqg#t=26
2. Concedierea lui György Frunda
„Penitenciarele româneşti sunt suprapopulate şi această problemă trebuie rezolvată. În mod calm, trebuie redactat un alt proiect de lege de graţiere a infracţiunilor mici, a infractorilor primari, care au comis găinării, infracţiuni mici, cotidiene şi care fiind la prima condamnare, poate statul să le întindă o mână de eliberare, de reeducare socială şi prin asta să rezolve şi problema suprapopulării penitenciarelor”, a spus Frunda.
Este de neînțeles faptul că la,2 zile după alegeri, consilierii lui Ponta nu înțeleg că niște milioane de voturi au fost acordate lui Iohannis tocmai din pricina corupției din PSD. A spune că nu avem suficiente pușcării pentru găinari și micii infractori, și deci că ar trebui să îi eliberam pe cei care sunt la pușcărie pentru a re-infesta societatea este o argumentație cel putin curioasă. De ce nu ai alege, de pildă, calea de a construi niscaiva pușcării decente (inclusiv, preventiv, pentru unii colegi de partid care se îndreaptă într-acolo) pentru a reduce supra-popularea celor existente? Politic, a spune că vei veni cu o nouă lege a amnistiei și grațierii după ce Parlamentul tocmai a respins-o la cererea expresă a președintelui nou ales este similar cu folosirea unei puști cu lunetă pentru a împușca și singurul picior valid pe care se mai sprijinea premierul Ponta, în urma alegerilor.
Frunda este același care spunea în 2013, din calitatea sa de consilier al Primului Ministru al României: (vezi articolul meu de la data respectivă: http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-14172035-scurt-circuitul-dintre-premierul-victor-ponta-consilierul-sau-gyorgy-frunda.htm )
„Și care este problema (cu arborarea drapelului secuiesc)? Vine secuiul de la Miercurea Ciuc, ia o bucată din Harghita și o duce la Budapesta?”
3. Repromovarea lui Mirel Palada ca Purtător de Cuvânt
Este mai mult decât evident că omul ar fi trebuit concediat de mult. Însă nu a fost decât retras din prima linie după ce premierul l-a gratulat că are apucături similare lui Sebastian Lăzăroiu. Deci, de ce nu ne-am distra puțin gândindu-ne că, totuși, dl. Palada este foarte reprezentativ pentru Guvernul Ponta? De pildă, atunci când vorbea de „un subiect politic (sic!) care învârtoșează spiritual bejboinic în opinanți” și despre a sa „plăcere să îl execut electric! (pe un jurnalist Gândul/Hotnews) Câtă îndemânare am să omor prin blocare ziariști obiectivi, deci anti-guvernamentali. Pufoșilor, nici nu știți ce plăcere îmi provocați!”
Bașcalia fără limite, minciuna trasă în rafale de mitralieră, trunchierea realității și prezentarea ei doar pe cele două stații TV prietene, toate acestea au învârtoșat într-adevăr spiritul – mai ales în diaspora. Nu s-au fript, cum dorea dl. Palada „niște purceluși anti-guvernamentali la proțap”. Ci s-au fript fix niște purceluși guvernamentali, cu singura deosebire că în loc de un măr în gură aceștia au trei trandafiri.
Ca atare, Mirel Palada merită repromovat, mai ales după nemuritorul citat de mai jos, citatul unui matrafoxat cosmic aflat probabil în ultimele zile de muncă în buncărul de la Palatul Victoria, fără pilula de cianură, doar cu foarte multe pilule de penibil înghițite una după alta:
„În străinătate sînt 294 secţii de votare. Hai să zicem 300, să fie rotund. În ţară sînt 18,553. Hai să zicem 18 mii, să fie rotund. Adică de aproximativ 60 de ori mai multe. De 63 de ori, ca să fim exacţi.
Deci vă rog eu, stimaţi pufoşi care citiţi toate ^%^&* (n.a.nu pot reproduce) pe Internet şi credeţi în ele mai ceva ca în Maica Precistă. Luaţi cu alcool, că relaxează sinapsele. Nu mai plecaţi după fentă. Nu vă mai luaţi după Hotnews, după Lucian Mîndruţă sau pe cine mai aveţi voi idol de formator de opinie pe-acolo prin tabăra cripto-iohannistă.
Deci ascultaţi la moşul probabilistic: pot să pună politrucii lui Iohannis jde mii de poze cu periuţa de dinţi în mînă, tot degeaba. Sînt sute de mii de români care acum, chiar acum, chiar în clipa asta, cînd voi citiţi aceste rînduri ale nemernicului guvernamental, intră în secţiile de votare să dea cu ştampila să scăpăm de Băsescu şi de minionul său, Iohannis. Acum. Chiar acum. În ţară. Relax. Luaţi cu alcool. Marş la vot să vă treacă emoţiile…Pufoşilor…”.
4. O auto-evaluare realistă
„Cred că tot partidul este alături de Victor Ponta, personal, nu am auzit colegi care să fie dezmăgiţi de prestaţia lui Victor Ponta în campanie” spune un anume Radu Popa din PSD. Păi poate nu l-a auzit pe Ion Iliescu, cel care l-a declarat vinovat în primul rând pe premier pentru rezultatul din alegeri. Domnu’ pesedist nu a auzit că cel puțin 1.000.000 de români au motive de dezamăgire față de premier, adica acel milion care a înclinat decisiv balanța în alegeri.
Cât despre declarația premierului că va sta să manânce popcorn în aceste alegeri, poate acum să mestece în liniște 6,2 milioane de floricele de popcorn, una pentru fiecare votant al lui Iohannis. Sau, ca să traduc mai serios: dacă nici în ultimele minute pe care le mai are în viața politică, în ultimele zbateri, premierul Ponta nu învață că arțagul, țâfnoșenia și mândria nu mai țin la o bună parte a românilor (și nu au decât un efect contrar, și anume de a enerva lumea), atunci se îndreaptă rapid spre lada de gunoi a istoriei, cu niscaiva burtiere memorabile de la televiziuni prietene în loc de capac. (Să nu uităm de memorabila „ferice de mama care v-a născut!”). Bine, acum nici schimbări bruște, ca cea de la prietenul lui Remus Cernea la postura de prieten al Chevron, de la postura de susținător ca inițiator în Guvern a legii „Roșia Montană” la postura de opozant în calitate de deputat.
5. Renunțarea la socialismul de caviar sau la socialismul de club Cavalli
Avem informații oarecum contradictorii referitoare la „concediul” premierului. România TV menționează despre vizita la Raliul de Formula 1 și prezintă 2 poze foarte zâmbărețe. Realitatea TV publică o poza la fel de zâmbitoare cu Victor Ponta lângă Sebastian Ghiță și o brunetă misterioasă care nu era Daciana. De ce te-ai pune în postura de a fi găsit râzând cu gura până la urechi după o înfrângere usturătoare administrată de 6,2 milioane de votanți? De ce tu, purtătorul mesajului de mândru de a fi român – atât de mândru încât și literele de pe afișe erau filigranate cu motive țărănești/bucovinene – îți exhibi această mândrie taman din Dubai și nu de la Sovata sau de la Sinaia? De ce tu, chipurile reprezentantul celor mulți și năpăstuiți, care vorbești fără să clipești despre pensionari cu pensii mici, despre oameni amărâți, de ce achiți o notă de 2.000 de euro la o singură ieșire într-un club de fițe? Și de ce în loc să se împrietenească la Gheboaia cu votanții (chiar și la necaz), ca un social democrat pursânge, se împrietenește cu niste băuturi fine și cu singurul prieten milionar?
6. O delimitare clară de un fost pușcariaș pe nume Adrian Năstase
De când nu mai scrie cărți în pușcărie și și-o fi terminat probabil de numărat și ouăle de la Cornu, domnul Năstase își continuă meseria de blogger, producând nemuritoare perle cum e cea de mai jos. Mai lansează și un volum numit „Cele două Românii” pentru a se pune în valoare în calitate de commentator politic și mentor al generației actuale din conducerea PSD. A spune că zona de diaspora există pentru că în 2002 au fost eliminate vizele de către un guvern PSD echivalează cu o călcare în picioare a demnității multor mii de români. În plus, cel care vorbește a devenit asociatul perfect al imaginii de corupție și putere necontrolată, venit la pachet cu chinezării, termopane, Mătuși Tamara și Trofee ale Calității. Desigur, dl. Năstase este profesorul universitar care i-a girat doctoratul domnului Ponta, mentorul care l-a adus șef al Corpului de Control al Guvernului, cel care a inventat porecla “Micul Titulescu”. Desigur, acest “Titulescu” devine din ce în ce mai mic, atât de mic încât riscă să devină minuscul în lipsa unei asumări majore a eșecului din 16 noiembrie.
http://www.hotnews.ro/stiri-politic-18646033-adrian-nastase-zona-diaspora-exista-pentru-2002-fost-eliminate-catre-psd-vizele-pentru-circula-strainatate.htm
7. Curățenie generală în PSD
Iată un exemplu de gândire al unui membru în biroul politic al PSD, cu referire la ANI:

Domnul de mai sus este Vicepreședinte PSD. La o citire rapidă a celorlalți vicepreședinți vedem imediat problemele mari în care se găsesc cu Justiția: Dan Șova e cercetat pentru corupție, Eugen Bejenariu și Dan Nica sunt cercetați în cazul Microsoft, Gheorghe Nechita este cercetat pentru corupție, Mircea Cosma este cercetat pentru corupție, Ecaterina Andronescu e făcută zob de votul din Parlament, Bunea Stancu e trimis în judecată, Marian Neașcu e trimis în judecată pentru că și-a angajat fiica la Parlament. Asta înainte de a pune pe ordinea de zi în „marțea neagră” legea amnistiei și a grațierii. Corina Crețu a devenit indisponibilă în calitatea ei de Comisar european, Cătălin Ivan a dispărut de pe ecranele TV, purtătoarea de cuvânt Gabriela Firea nu mai glăsuiește de la atacul la copii lui Iohannis, urmat de episodul cu Liverpool (povestit mai sus). Corlățean și-a făcut reputația țăndări cu votul din primul tur din diaspora. Ca atare, partidul mai rămâne cu vajnicul Niță, cu Robert Negoiță de la Sectorul 3 și cu un Vanghelie suspendat și un Marian Oprișan mândru că e baron.
8. O adâncă reflecție legată de noul Președinte al României
Gândurile lui Klaus Iohannis în ceea ce îl privește pe premier sunt clar exprimate aici. Cel care a fost gratulat drept “un lucru” devine șeful dlui Ponta prin votul românilor, fiind omul care poate conduce o ședință de Guvern când se află la Guvern.

La final, vă pot spune că titlul acestui articol, preluat (cu ghilimele, nu cu copy-paste) din gândirea dlui Palada, fost purtător de cuvânt al Guvernului, nu poate fi explicat și nu se găsește în niciun Dicționar Explicativ al Limbii Române. Ca atare, având libertatea de a specula, putem să presupunem că „bejboinici” ar putea fi alăturarea lui bezmetici și războinici, un cuvânt compus prin ciocnirea dintre cei doi neuroni care purtau fiecare câte un cuvant în capul dlui Palada. „Bejboinicii” conduc, încă, România.
Update 1
http://www.gandul.info/interviurile-gandul/sunt-foarte-suparat-de-ce-nu-s-a-mai-mobilizat-in-turul-ii-baronul-inregistrat-in-timp-ce-pregatea-aranjarea-alegerilor-pentru-victor-ponta-13622949
Inca un bejboinic, de data asta la nivel local. Felicitari Gandul pentru expunerea lui publica. “ In consliul local, io am opt consilieri” . Nu PSD-ul, el.
Update 2
http://www.gandul.info/politica/pesedistii-robert-negoita-si-silvian-ciuperca-pe-cale-sa-devina-fetele-integritatii-din-romania-13630790
Robert Negoita cel cu Miss TSD si TVA-ul trecut “pe persoana fizica” , cel care vroia sa darame o parte din parcul IOR saptamana trecuta trecand cu buldozerul peste opoztia publica este cat pe aici sa ajunga in Consiliul National de Integritate. O astfel de veste ma lasa fara niciun comentariu.
Update 3
Incredibila afirmatie a amicului premierului Ponta. Cand nu se trezeste din nauceala si cand nu ii cere demisia lui Dragnea (fara a-l baga cineva in seama), atunci produce astfel de afirmatii :
Dan Sova : “Nu mi-a venit să cred că am pierdut alegerile, nici luni dimineață. Am avut un candidat mult mai bun decât Klaus Iohannis.”
Adica mai bun in opinia cui? In opinia lui Dan Sova? Adica opinia asta intr-o democratie ar trebui sa conteze mai mult decat parerea altor 6,2 milioane de romani, toti cu un vot absolut egal cu al dlui Sova.

24 nov.2014

 

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Created with Snap