Razvan Orasanu
Blog Personal Răzvan Orăşanu. © 2018 Răzvan Orăşanu. Designed By Triveo Media

Caragiale trăiește, românii verzi s-au regrupat. Soros se tăvălește în chinuri!

“Noua noastră societate este chemată să deștepte spiritul public național, solidarizând pe toți românii; de aceea sperăm, nu! nu sperăm, suntem siguri că toți românii – și când zicem toți românii înțelegem nu pe toți levantinii, cari se dau drept români, ci pe românii adevărați – se vor grăbi să se-nscrie împreună cu familiile lor în rândurile noastre. (…)
Art. 1 – Se înființează în România o societate română cu numele de „Românii Verzi” (…)
Art. 3 – Emblema societății va fi un român verde zdrobind falnic cu călcâiul său șearpele străinismului, care scrâșnește și țipă.”

Așa scria Caragiale în 1901, Românii Verzi sunt tot aici un secol și ceva mai târziu, lumea se ia la fel de în serios și după aproape 120 de ani. Zilele trecute, Partidul Neamul Românesc s-a înscris la tribunal având ca obiective politice lupta împotriva „antiromânilor”, a progresiştilor care promovează corectitudinea politică impusă de la Bruxelles (aici este șarpele străinismului, liftele păgâne care scrâșnesc și țipă, mai ales în materie de justiție, zisă și “em-ce-ve”). Noul președinte al partidului anunță ca potențiali interesați 11 parlamentari PSD, știrea este curios preluată instant de Sputnik, “Scânteia” Kremlinului.

Iar dacă este vorba de lupta cu liftele păgâne, cu progresiștii, ce ar putea fi mai potrivit decât niște generali care nu au fost niciodată combatanți, altfel decât cu cafeaua în mână pe la seminariile BNR și pripășiți pe la ligile unor tineri patrioți? Cine să se lupte mai bine cu șarpele străinismului dacă nu un expulzat din PSD și un altul care a eșuat mai demult cu Partidul Unității Naționale din România, dizolvat pe urmă în Partidul Conservator? Cine mai reprezentativ să se posteze în piața publică, să scoată cuiul de la grenada naționalismului, în anul Centenar și ne pune să așteptăm rezultatul, zâmbindu-ne cu dinții dezveliți?

Partidul mai luptă viguros și împotriva lui Soros, despre care susțin că deţine controlul asupra a patru ministere (nu se stie care sunt, dar dacă au fost numiți înseamnă ca dl Soros are mare trecere la Întâiul Dregător al PSD). Partidul adună în acest scop (al luptei, carevasăzică) constiinte. Conștiințe nationale. Declarația este următoarea: “3000 de ofițeri de carieră din: armată, poliție, servicii – SRI, STS, SPP. Numai anul trecut, au ieşit la pensie din SRI peste 400 de ofiţeri între 45 și 55 de ani. 70% dintre ei sunt deja în partid. Totuși, partidul nu e al generalilor sau al militarilor, ci al conştiinţelor naţionale. Conștiința națională, carevasăzică e ultima fibră a românilor verzi, ultima linie de apărare pentru cei cărora le curge zaibăr prin vene în loc de sânge, pentru cei care vor doar Miorița laie laie bucălaie, vor doar brânză, barză și viezure.

Și fibra asta a conștiinței se mai găsește, așadar doar în armată și în servicii, în rest o fi murit? Vajnicii urmași ai lui Decebal sunt niște generali zaharisiți? S-au pregătit temeinic: și-au pus șosete de culoarea muștar, și-au luat pantalonii kaki, și-au lustruit pantofii de vară, cu găurele, mai urmează doar să pună mâna pe sulițe și topoare și cred că urmează asaltul final la adresa lui Soros, care, preventiv, se tăvălește în chinuri deja.

Și ce mai dorește partidul, în an Centenar? Vor de pildă să scoată conceptul de minorități din Constituție, carevasăzică să mai existe doar români verzi, ceilalți să fie neconstituționali – maghiari, rromi și mai ales nemți, dacă se poate. Și, probabil, orice alt picior de european care ar da năvală în țărisoară. Credeți că au cunostiință generalii pensionari despre promisiunea Declarației de la Alba Iulia, cea care promitea “deplină libertate națională pentru toate popoarele conlocuitoare” (adică aceleași care peste 117 ani ar trebui să fie scoase în opinia domnilor în afara legii)? Știu ei că Adunarea de la Alba Iulia a promis că “fiecare popor va primi drept de reprezentare în corpurile legiuitoare și la guvernarea țării în proporție cu numărul indivizilor ce-l alcătuiesc”, lucru realizat pentru ca România să nu devină tărâm bosniac, pentru a nu mai avea incidente de genul Hădăreni sau Târgu Mureș.

În urmă cu câțiva ani, dl Peia, președintele noului partid și generalul generalilor luptători mai spunea că îmbolnăvirile cu E.Coli ale unor copii din Argeș sunt provocate de vaccinuri. Mai nou afirmă că “cele 4 milioane de români plecați pentru o viață mai bună în Occident au plecat, și nu știu asta, numai din cauza acțiunii de destabilizare a progresiștilor, acțiune economică, politică și socială”. Dragi Republicani care ne citiți de departe, spuneți-ne dacă progresiștii v-au pus pe fugă atunci când ați plecat sau dacă era șearpele străinismului, cel care scrâșnește aici în spațiul carpato-danubiano-pontic.

Eu unul cred că păstrarea valorilor naționale nu se face așa, ci cu mai puțină stridență. Putem să ne păstram zestrea culturala și, de pildă, să facem un gest concret reparând Hotelul Concordia unde s-a hotărât alegerea lui Cuza drept domnitor al Țării Românești, cum ne îndeamnă arhitectul Sturdza. Altminteri, ar trebui să ne batem mai puțin cu pumnul în piept și să ignorăm țambalagii expirați care cântă de la Vadim Tudor încoace aceeași melodie răsuflată.

La final, însă, doresc să le reamintesc și doamnelor cititoare că Societatea Românilor Verzi are niște prevederi stricte și pentru ele, Caragiale dixit: “Ele sunt datoare a da singure să sugă copiilor, alăptându-i în același timp cu sentimente și idei de român verde, conform statutelor de față.” Bine v-am gasit!

07 mart.2018

 

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Created with Snap