Razvan Orasanu
Blog Personal Răzvan Orăşanu. © 2018 Răzvan Orăşanu. Designed By Triveo Media

Episodul 10 – 2008-2010 – Sicane continue Basescu – Vintu

Tot in analiza Mediafax publicata zilele trecute mai pomeneste cateva aspect interesante. Intr-o declaratie, presedintele Basescu declara la B1 TV in Iulie 2009. “Nici proprietarul real al trustului Intact nici proprietarul trustului Realitatea nu au mai prea putut să îşi facă jocurile pentru că nu s-a mai putut negocia, nici partidele cu mine, nici partide cu instituţii, nici el cu instituţii, fie că era justiţie, fie că era… În ultimii cinci ani au fost cam ghinionişti. Si
Tot in analiza Mediafax publicata zilele trecute mai pomeneste cateva aspect interesante. Intr-o declaratie, presedintele Basescu declara la B1 TV in Iulie 2009.
“Nici proprietarul real al trustului Intact nici proprietarul trustului Realitatea nu au mai prea putut să îşi facă jocurile pentru că nu s-a mai putut negocia, nici partidele cu mine, nici partide cu instituţii, nici el cu instituţii, fie că era justiţie, fie că era… În ultimii cinci ani au fost cam ghinionişti. Sigur, domnul Vântu, pe ultima sută a guvernării Tăriceanu, a reuşit să tragă un tun, de vreo 60 de milioane de euro, dar să sperăm că instituţiile statului vor recupera aceşti bani, o rambursare ilegală de TVA”. Pana in prezent, nici o institutie a statului nu a reusit macar sa trimita un comunicat de presa cu privire la aceste aspecte, daramite sa mai se ancheteze ceva. Totul a ramas in aer, cum ne-am obisnuit. Avem declaratii “puternice”, electorale, cand este sa cercetam pe bune caile administratiei sunt lungi si complicate, din motive necunoscute. Alo, se aude la Ministerul Finantelor?
Intr-un alt episod halucinant, pe blogul lui Dan Andronic, consultant politic de-a lungul timpului pentru PSD, PNL si PDL, se anunta cu doua zile (7 septembrie) inaintea arestarii lui Vantu. „ Monserica, am o veste proasta penru tine. Vine Nicolae Popa.” Faptul ca un consultant politic stie dinainte ce va face procuratura Romaniei este un delir – dar in Romania nu mira pe nimeni.
Intr-un alt episod, Kamikaze reia recent, acum cateva saptamani, o informatie publicata in 5 Aprilie in ziarul indonezian Tempo , potrivit careia Presedintele Basescu ar fi cerut personal extradarea lui Nicolae Popa din Indonezia, intr-o scrisoare adresata presedintelui Susilo Bambang Yudhoyono. Jurnalistii de la Kamikaze nu au putut obtine o confirmare de la Valariu Turcan, care i-a trimis la Ministerul Justitiei pentru detalii. Presedintele Indoneziei a semnat actele necesare pentru repatriere, conform unor “surse ale anchetei” preluate pe Mediafax. Ar fi mai bine pentru toata lumea sa avem mai putine „surse” si mai multe declaratii oficiale, asumate de demnitarii nostri.

13 sept.2010

 

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Created with Snap