Razvan Orasanu
Blog Personal Răzvan Orăşanu. © 2018 Răzvan Orăşanu. Designed By Triveo Media

Episodul 5 – 2000 Asociatii FNI de la un fost prim ministru la un viitor europarlamentar

Am regasit din campania din 2000, cand domnul Basescu candida pentru primaria capitalei, un episod interesant, care avea sa fie foarte similar cu ce i s-a intamplat lui Mircea Geoana in confruntarea electorala peste 9 ani. Contracandidatul sau era Calin Catalin Chirita, un fost fruntas PNTCD. In direct la ProTV, candidatul la primarie Basescu il cotonogeste serios, punandu-i de gat partial vina pentru frauda FNI. Chirita se prabuseste in sondaje, Basescu castiga alegerile. Unul din reprosuri,
Am regasit din campania din 2000, cand domnul Basescu candida pentru primaria capitalei, un episod interesant, care avea sa fie foarte similar cu ce i s-a intamplat lui Mircea Geoana in confruntarea electorala peste 9 ani.
Contracandidatul sau era Calin Catalin Chirita, un fost fruntas PNTCD. In direct la ProTV, candidatul la primarie Basescu il cotonogeste serios, punandu-i de gat partial vina pentru frauda FNI. Chirita se prabuseste in sondaje, Basescu castiga alegerile.
Unul din reprosuri, conform transcriptului, este ca acest Chirita este „banchier de CEC”, iar banii de la FNI i-ar fi sustinut campania electorala contracandidatului sau. Chirita incerca sa pareze „Stii ceva de Trans Bank, Basescule, maaaa?” conform transcriptului – dar este degeaba. In 2004, din nou, Basescu, intrebat de jurnalisti pentru cine „garanteaza” din candidatii aliantei D.A., spune ca pentru Chiliman, Boagiu si Negoita. Intrebat daca si pentru Chirita el spune raspicat ca „garanteaza pentru cine crede el ca trebuie sa garanteze”. Chirita se prabuseste in al doilea sir de alegeri la care participa.

13 sept.2010

 

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Created with Snap