Razvan Orasanu
Blog Personal Răzvan Orăşanu. © 2018 Răzvan Orăşanu. Designed By Triveo Media

Un fleac, i-am ciuruit. Din zicerile deputatului PSD Radulescu

Îi sunt profund recunoscător domnului în cauză. Da, celui care a „împuşcat” acea replică de a explodat România. Acelui deputat a cărui bubuitoare prostie a lovit timpanele unei mari părți a românilor…Atât de eclatant de nesimțit încât însuși Dragnea s-a simțit să spună că nu i se pare normală mitralierea. A admis domnul Dragnea, minune mare, că se aplică și dacă în cauză sunt “putorile”, “răgăliile”, “ecoanarhiștii”, “soroșiștii”, „iohanniștii” , “basiştii” sau “trepanații de pe net” care protestează în Piața Victoriei. Îi sunt recunoscător PSD-istului pentru că a oferit țării o metaforă nepieritoare, unică, grăitoare privind legătura dintre aleșii corupți și cetățenii obișnuiți – primii într-adevăr mitraliază zilnic populația nu doar cu gloanțele inepției, propagandei și scârbei față de oamenii obișnuiți și mai ales față de puținii care nu acceptă să fie călcați în picioare.
Să luăm un exemplu. Cetățeanul Cristian Mihai Dide, protestatar din Teleormanul lui Dragnea, mitraliat de sistemul PSD, reprezentat glorios de domnul deputat Rădulescu. Omul a depus o solicitare la Primărie pentru protest împreună cu 40 de persoane în alveola centrală din Piața Victoriei, a fost întrebat de argatul doamnei Firea, viceprimarul Bădulescu, aidoma lui Rădulescu, care e locul lui de muncă, lucru perfect irelevant întrucât toți cetățenii, fie ei și șomeri, au dreptul constituţional să protesteze. Apoi, evident dl. Dide a fost șicanat zile în șir împreună cu protestatarii – de ce nu are autorizaţie? Sistemul e cunoscut – împingi o bunică pe scări, o întrebi de ce se grăbește. Pasul doi, poliția- de ce a trecut prin loc nepermis pe la semafor. Păi cred că doar Gabi Oprea ar fi reușit să aterizeze altfel în alveola centrală din Piața Victoriei, se poate doar cu elicopterul, cred că guvernanții au totuși oroare să audă vreun rotor de elicopter, sau greșesc eu? Vroiau să stea pe carosabil, pe benzile unde trec mașini, în poarta B a Guvernului, unde vroiau să stea? Pasul trei – cetățeanul care mai intră în alveolă e chiar Ministrul Justiției, încalcând dubla linie continuă în prima lui zi la Guvern, fără stres. Pentru aceeași transgresiune, protestatarul a fost amendat cu peste 1.500 de lei. Legea, vedeți, e egală pentru toți, dar mai egală totuși pentru cei care posedă mitralieră. Ultimul act – suit în dubă, ilegal, ce să vezi ironie, într-un ultim act din Piaţa Revoluţiei, de lângă clădirea fostului CC unde a îndrăznit să încerce a deranja liniştea dlui Dragnea şi a invizibilei doamne pe care El Însuşi a pus-o Ministru de Interne deşi nu îi ştia nimeni numele şi nici nu îl voi pomeni aici pentru a-l mai răspândi.
Nu degeaba zice deputatul Rădulescu „Eu arma cu care am tras la Revoluţie mi-am păstrat-o. Niciodată n-am vrut să o dau, o ţin acasă ca şi armă de panoplie. Am certificat de colecţionar, nu o să mi-o ia nimeni în viaţa vieţilor şi o ţin că poate vreodată mai vine cineva cu vreo idee din asta să transforme statul ăsta pentru care am luptat noi. Sunt pregătit să ies cu arma să trag. Imediat, imediat”. A se observa că bezmeticul domn Rădulescu face trecerea fără să clipească de la a trage ca revoluţionar împotriva regimului Ceaușescu la a trage ca lunetist pentru regimul Dragnea, fără să îi facă niciun neuron scurt-circuit în cap, fâsâind și producându-i convulsii.

“Pentru ce se mai duc oamenii în Piaţa Victoriei acum şi de ce noi nu ieşim împotriva lor cu tunurile cu apă dacă nu mai au motiv? Nu putem să transformăm un loc în maidan. (…) Să stea ca proştii în fiecare seară acolo? N-au de lucru, n-au copii, n-au familii? „.
Ca români suntem ciuruiți continuu…Dacă avem norocul să scăpăm nearși din maternitate (bebeluşii de la maternitatea din Giuleşti nu au avut această şansă) ne bucurăm de privilegiul de a locui într-o țară în care femeile au o speranță de viață cu 4,4 ani mai mică decât media UE, bărbații cu 6,2 ani mai mică. O ţară unde a mai existat câte un bebeluş sfâşiat de câini vagabonzi, în plină zi, o țară care are anul trecut un spor negativ al populației de 10.000 de oameni pe lună. De altfel, când doar un român din doi a deschis o carte anul trecut (la Alexandria sunt zero librării) este limpede că mitralierea telespectatorilor cu minciuni și propagandă provenită de la televiziunile sistemului merge direct la ţintă: minciuni precum 30 de lei plătiți pentru cățel, manifestanţi plătiți de Soroș, echipamente psihotronice, servicii secrete din umbră, toate gogoşile zaharisite bine au fost înghiţite pe nerăsuflate de o parte a publicului telespectator.

Românii sunt ciuruiți apoi în viață de ceea ce înseamnă serviciile publice sub orice critică – fisc, spital, școală. Deşi nu se văd găurile fumegânde într-un cetăţean pus pe drumuri zile şi uneori săptămâni în şir la alte autorităţi ale statului, acel cetăţean îşi consumă o mare parte din energia dinamică prin care ar putea crea plusvaloare societăţii luptându-se vitejeşte cu monumentala prostie. Uneori alege să se retragă, alteori ia drumul Canadei iar câteodată poate pur şi simplu îşi vine să îşi ia câmpii. În ce priveşte spitalul, toți aceia care văd mișunând gândaci sau păianjeni pe pereți sunt de fapt ciuruiți, la fel de ciuruiţi ca zidurile nerecondiționate din spitalele de provincie care stau gata a se prăbuşi… Toți aceia care dobândesc „o infecție intraspitalicească” sunt ciuruiți şi ei, nu cu mitraliera ci cu ceva infinit mai periculos, uneori introdus direct în venă. Toți cei care merg la o școală ce scoate zero absolvenți de bacalaureat 4 ani la rând sunt ciuruiți…

Suntem ciuruiți și când un ministru, coleg cu deputatul PSD Rădulescu, nu se sinchisește să dea nicio explicație sau spune inept sau ticălos „altă întrebare”, suntem ciuruiți când un guvernator al BNR, fost turnător al Securității tace ca o cârtiță, fără să ofere nicio explicație publică pentru nişte documente evidente. Mai departe, au găuri fumegânde toți aceia care nu reușesc să obțină un loc de muncă pe merit pentru că vestitul sistem de pile, cunoștințe și relații funcționează intact după un sfert de secol de la Revoluție. Românii sunt mitraliați zilnic din mai multe direcții, nu doar din direcția domnului deputat PSD Rădulescu.

20 mart.2017

 

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Created with Snap